Alweer een maand hier!!
Hooii Allemaal!
Hier eindelijk weer een berichtje waar de meeste van jullie volgens mij lang op hebben gewacht! Ik heb namelijk de afgelopen week van verschillende mensen gehoord dat het toch wel weer tijd werd om weer eens iets te laten horen. Dus bij deze..
Ik ga het wel op een wat minder uitgebreide manier schrijven dan de vorige keer, maar ik zal proberen om toch een duidelijk beeld te geven van de afgelopen weken!
Veel leuke dingen
De afgelopen weken hebben we in de weekenden natuurlijk een heleboel leuke dingen gedaan. We zijn naar de vlindertuin geweest. Ik had me hier iets heel groots bij voorgesteld, maar het was juist heel klein. Maar wel met heel veel vlinders. Van te voren werd er een kleine uitleg gegeven over hoe de vlinders hier komen en wat ze er aan doen zodat ze hier kunnen overleven. Dat was wel leuk om te horen er zaten ook echt een aantal hele mooie vlinders tussen. We moesten natuurlijk veel moeite doen om ze goed op de foto te krijgen, maar er zijn er wel een paar goed gelukt! Die zal ik bij de foto`s neerzetten. Verder hebben we datzelfde weekend een proefduik gedaan. Dit deed de duikschool drie weekenden achter elkaar, speciaal voor stagiaires. We kregen een korte uitleg over hoe alles werkte. Daarna gingen we meteen het water in, en in het water zijn we per tweetal met een instructeur ongeveer een kwartier beneden geweest. Omdat we maar zo'n korte uitleg hadden gehad was er ook niet echt duidelijk verteld dat je je oren vaak moet klaren als je naar beneden gaat. Dus ik ging gewoon in één keer naar beneden en toen had ik heel erg last van me oren. Ik ben toen even weer boven geweest en toen langzaam naar beneden en toen werd het al een stuk beter. En toen we even onder water waren was het zelfs helemaal weg. Na deze duik hadden Sylvia en ik besloten dat we wel een duikcursus wilden gaan doen zodat we ons brevet konden halen. Afgelopen dinsdag hadden we hier de eerste duik van. Een halve dag en de andere drie keer zouden drie hele dagen zijn. Maar na dinsdag ben ik heel erg gaan twijfelen of ik er nog wel verder mee wilde. Ik vond het wel leuk, maar niet echt heel erg bijzonder meer ofzo. We zijn toen driekwartier onder water geweest en na een half uur had ik volgens mij al wel zoiets dat ik er wel klaar mee was. Ik vond het niet eng, maar dat onder water zijn is toch niet echt iets voor mij. En je ziet alleen maar vissen en koraal de hele tijd, voor mij werd dat een beetje hetzelfde:S De conclusie die ik voor mezelf toen getrokken heb , is dat ik het niet leuk genoeg vind om er zoveel geld voor te betalen. Ik vind heel veel andere dingen dan echt veel leuker om te doen en als ik nog wel een keer weer wil duiken dan doe ik gewoon nog een keer een duik van een halve dag?
Afgelopen weekend wilden we eigenlijk naar een strand gaan, maar het regende weer eens voor de verandering. We zijn toen met z'n drieën helemaal naar het westpunt gereden en daar was het heel erg mooi weer. Dus toen hebben we daar alsnog een strandje opgezocht en hebben we even genoten van het mooie weer. Dit was op het strandje grote knip. Verder zijn we nog op andere hele mooie strandjes geweest. Zoals playa Lagun. Hier zwemmen ook vaak schildpadden rond. Toen wij er waren hebben we er dan ook twee gezien. Echt heel mooi en vooral bijzonder dat ze dan gewoon 2m van je af zwemmen. Een ander heel mooi strand waar we gister zijn geweest ( we hebben deze week namelijk vakantie van stage) is cas abao. Daar is het zand echt heel mooi wit en de zee echt heel lichtblauw. Zo, nu heb ik jullie allemaal even jaloers gemaakt, denk ik(A)
Afgelopen weekend zijn we ook naar de struisvogelfarm geweest. Dat was echt zo leuk. In het begin vond ik ze er wel een beetje vies uitzien, want ze plukken zichzelf kaal doordat de eieren daar steeds uit het hok worden gehaald. We mochten ze ook voeren en op het eind van de rondleiding konden we op een ei van een struisvogel gaan staan. Dat was wel heel raar idee. Zo'n klein ei waar je met je volle gewicht op kan gaan staan zonder dat die kapot gaat.
Verder zijn we de afgelopen week nog naar de shete boka`s geweest. Dat zijn zeven inhammen van de rotsen bij de zee. Het water komt daar op bijzondere manieren tegen de rotsen aan waardoor hele mooie dingen ontstaan. Echt heel mooi om te zien! Ik zal er ook foto`s van opzetten.
Stage
Op stage gaat het ook allemaal nog steeds goed! Ik kan ondertussen zelf al wat zinnetjes maken in het papiament en als de kinderen wat zeggen en het gaat niet te snel dan versta ik het soms ook al wel en dan weet ik iniedergeval waar ze het over hebben. We hebben de kinderen nu ook individueel en in kleine groepjes en dat gaat ook goed. De kinderen hebben er ook plezier in, want de meesten vragen elke dag wel even aan ons of zij vandaag aan de beurt zijn. Dat is echt leuk om te zien.
Twee weken voor de vakantie was er cultuur weer hier op Curacao voor alle scholen. Dus ook op onze school gingen de kinderen verschillende dingen doen binnen dit thema. De onderbouw klassen gingen een dag naar landhuis knip toe. Bij dat landhuis is de slavenopstand begonnen en er is daar een heel museum van gemaakt. Wij mochten deze dag met de klas mee om dit te gaan bekijken en het was echt heel erg leuk. Alleen de heen en terugweg waren wel een heel avontuur. We gingen met een bus waar 25 personen in konden. Dat betekende dat alle kinderen met zn 3en op twee bankjes moesten zitten. Het regende natuurlijk ook die dag dat we daar heen gingen en daar was de bus niet echt op berekend. Het lekte echt in een straal de bus in. Dus toen moest iedereen weer verplaatsen om er voor te zorgen dat iedereen droog zat. Toen we waren aangekomen gingen de deuren niet meer open, doordat er onderweg een steen tegen de deur was aangkomen en er dus een hele ster in zat. Uiteindelijk hebben ze de deur opengetrokken en vastgehouden zodat we er allemaal uitkonden. De terugweg moesten we tegen een heuvel oprijden, waar de bus echt bijna niet tegenop kwam en we dus met zn allen in de bus het gevoel hadden dat we echt weer achteruit terug zouden gaan. Maar het is gelukkig allemaal goed gegaan!!
Verder zei ik in mijn vorige verhaal dat een rondje hadden bedacht om te gaan hardlopen. Dit hebben we ondertussen ook trouw elke week twee keer in de week gedaan. Mijn conditie zal dus nog wel goed zijn als ik thuis kom, maar of ik nog kan volleyballen dat vraag ik me wel af. Ik heb namelijk in die maand dat ik hier ben nog geen bal aangeraakt. Maar gelukkig komen mam, pap, ank en wiets over een weekje hier al naar toe dus dan kan ik 10 dagen lang full time volleyballen. En zij blijven tot 26 oktober en dan hebben we 28 oktober concert van Guus Meeuwis en dan komt 31 oktober Lars hier al naar toe. Dus voor de komende tijd heb ik echt heel veel leuke dingen om naar uit te kijken en ik heb er ook heel veel zin in om hun alle leuke en mooie plekjes hier te laten zien!
Volgens mij heb ik jullie nu wel weer een beetje bij gepraat, als jullie nog iets willen weten moet je me maar mailen, krabbelen, bellen of smsen;)
Ik ga nu me bikini aantrekken en weer heerlijk naar een mooi strandje toe om te genieten van het mooie weer!
Tot de volgende keer!
Laura
Hai Laura!
Goed om te horen dat je zoveel leuke dingen meemaakt :) (Ben idd jaloers op het witte strand&blauwe zee haha)
Ik vroeg me af waar ik de nieuwe foto's kan zien..ben wel benieuwd namelijk hihi..
X-jes Evelien
Leuk stukje weer Laura. Ik ben blij dat ik over een week op die witte strandjes kan liggen bruinen. Maar fulltime volleyballen zal er wel niet van komen want wij willen van alles zien.
Groetjes van ons
Hey Lau!
Leuk om te lezen :D Je bent soms wel een beetje een doos :P
Plan was om gisteren met vriendinnen te gaan stappen...maar dat is m uiteindelijk niet geworden (njah allemaal in kleine groepjes, naar allerlei andere locaties :P) Jantine, Maartje, Marjolein en ik hebben gisteren in ieder geval de Volleybalvereniging gesteund met slenteren!
Moet nu snel gaan...binnenkort volgt een langer verslag van mijn kant :P
Veel plezier alvast als je ouders, zusjes en Lars komen! :)
Xx
Hey daar!
Je maakt ons zeker jalours.. en niet alleen met die strandjes:p Het klinkt allemaal super leuk! Geniet er nog maar lkkr van!
Liefs!!
Joehoee!
Zoals ook de rest al schrijft, ben ik ook jaloers op de witte stranden en mooie blauwe zee!!!!
Nu ik hier naar buiten kijk is t al weer helemaal donker, mét regen en 10 graden.. Jippiejajeej!! haha
En zoals Miranda al zei, we hebben de volleybal gesteund.. dus als je nou 'niets' meer kan moeten ze dat geld maar in extra trainingen voor jou stoppen ofzo haha :P
Verder is er hier de afgelopen weken niet écht heel veel bijzonders gebeurt geloof ik!
Veel plezier de komende weken!
Xx
Hee Laura!!
Hoe is het nu met je? Ik wacht met smart op nog een verhaal :) en foto's natuurlijk!
Liefs Kim
Hallo laura hoe is het al hersteld van je knokkel koorts.
Ik heb geen nieuwe fotos gezien maar dat kan ook als ik je volgende week zie.
Prettige avond en tot gauw
Hoi Laura,
Het is je toch nog gelukt hartstikke leuk om te lezen.. En dat van die lege tank had ik niet eens mee gekregen...
Nog maar een paar dagen dan ben je er weer.. fijn!!!! Goeie reis , liefs mij